• پشتیبانی
  • 09194192929
پرسشنامه رضایت زناشویی انریچ
پرسشنامه رضایت زناشویی انریچ
  • درباره آزمون
  • روایی و اعتبار

پرسش نامه رضایت زناشویی انریچ که فرم 47سؤالی آن توسط اولسون(1998)، تهیه شد شامل 12 مقیاس است که عبارتند از: پاسخ قراردادی، رضایت زناشویی، مسایل شخصیتی، ارتباط زناشویی، حل تعارض، نظارت مالی، فعالیت های مربوط به اوقات فراغت، روابط جنسی، ازدواج و فرزندان، بستگان و دوستان، نقش های مساوات طلبی وجهت گیری عقیدتی ساخته شده است. این ابزار به صورت پنج گزینه ای (که در اصل یک نگرش سنج از نوع لیکرت است) در نظرگرفته شده است (کاملا موافق، موافق، نه موافق و نه مخالف، مخالف، کاملا مخالف)، که به هریک از یک تا پنج امتیاز داده می شود.

پایایی پرسش نامه انریچ
ضریب آلفای «پرسش نامه انریچ» درگزارش اولسون،فورینرو دراکمن (1989)، برای خرده مقیاس های تحریف آرمانی، رضایت زناشویی، مسایل شخصیتی، ارتباط، حل تعارض، مدیریت مالی، فعالیت های اوقات فراغت، رابطه جنسی، فرزندان و فرزندپروری، خانواده و دوستان، نقش های مساوات طلبی به  ترتیب از این قرار است : 9/. ،81/. ، 73/. ، 68/. ، 75/. ، 74/. ، 76/. ، 48/. ، 77/. ، 72/.،
 71/. . ضریب آلفای خرده مقیاس های انریچ درچندین تحقیق متفاوت از68/. (برای نقش های مساوات طلبی) تا 86/.(برای رضایت زناشویی) با میانگین 79/. بوده است. اعتبار بازآزمایی پرسش نامه در فاصله ی 4هفته بین 77/. (برای فعالیت های اوقات فراغت ) تا 92/. (برای روابط جنسی وتحریف آرمانی ) با میانگین 86/. بوده است. درکشورما اولین بار سلیمانیان (1373)، همبستگی درونی آزمون رابرای فرم بلند 93/. وبرای فرم کوتاه 95/. محاسبه وگزارش کرده است . 
میرخشتی(1375)، در پژوهشی با عنوان « بررسی میان رضایت از زندگی زناشویی وسلامت روان » ضریب آلفای کرونباخ که نشان دهنده اعتبار وثبات وهمسانی درونی تست است را بر روی 60 نفر از افراد نمونه انجام داده است که ضریب آلفای کرونباخ 92/. به دست آمده است که نشان دهنده ضریب بالایی است.
دریک پژوهش مهدویان (1376)،درکارروی اعتبار آزمون انریچ با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون وبا روش بازآزمایی، به فاصله یک هفته (برای مردان 937/. و برای زنان944/. وبرای مردان و زنان 94/.)، به دست آوردند. این ضرایب برای خرده مقیاس های تحریف آرمانی، رضایت زناشویی، مسایل شخصیتی، ارتباط ، حل تعارض، مدیریت مالی، فعالیت های اوقات فراغت، رابطه ی جنسی، فرزندان و فرزندپروری، خانواده و دوستان، نقش های مساوات طلبی، و جهت گیری مذهبی گروه زنان و مردان به ترتیب از این قرار است: 72/. ، 85/. ، 76/. ، 76/. ، 76/. ، 81/. ، 63/. ، 69/. ، 87/. ، 69/. ، 62/. ، 73/. به دست آمده است. دراین پژوهش پایایی به دست آمده با استفاده از روش آلفای کرونباخ 95/. بود.
روایی پرسش نامه انریچ
سلیمانیان (1373)، در پژوهشی تحت عنوان «بررسی تفکرات غیرمنطقی برنارضایتی زناشویی» درباره روایی این پرسش نامه اظهار می دارد که برای استفاده در تحقیق ابتدا پرسش نامه ترجمه گردید. پس از ترجمه سؤالات به رؤیت متخصصین روان شناسی رسید و روایی محتوایی پرسش نامه مورد تأیید قرار گرفت. درمرحله بعد پرسش نامه برروی یک گروه 11نفری اجرا گردید و ضریب اعتبارآن از طریق ضریب آلفا محاسبه شد که عدد93/. به دست آمد. با توجه به مقدار زیاد سؤالات که موجب خستگی آزمودنی ها می شد تصمیم گرفته شد فرم کوتاهی ازآن تهیه شود. به این ترتیب که ابتدا همبستگی هریک از سؤالات با کل پرسش نامه از طریق ضریب همبستگی محاسبه گردید. سپس سؤالاتی که از همبستگی نسبتا بالایی برخوردار بودند انتخاب شدند. این انتخاب به طور مساوی از مقیاس های مختلف پرسش نامه صورت گرفت و به این ترتیب در مجموع 47 سؤال انتخاب شد ومجددا ضریب اعتبار فرم 47 سؤالی بر روی یک گروه  11نفری با استفاده ازضریب آلفا محاسبه گردید که ضریب اعتبار 95/. به دست آمد. پس از بررسی و مطالعه اصل پرسش نامه وطریق محاسبه اعتبار و روایی آن، روش مذکور از نظر استاد راهنما تأیید شد واز آن جهت برآورد میزان رضایت زناشویی استفاده شد. میرخشتی(1375)، درپژوهشی با عنوان «بررسی رابطه میان رضایت از زندگی زناشویی وسلامت روان» نیز درباره ی روایی این پرسش نامه چنین می نویسد:« دراین پژوهش سؤالات پرسش نامه پربارسازی مجددا ترجمه گردید. تعدادی ازسؤالات نامفهوم و ناهماهنگ با فرهنگ ایرانی با راهنمایی و مشورت استاد راهنما حذف شد. نهایتا 47 سؤال ازپرسشنامه انتخاب گردید . پرسشنامه ها بر روی یک گروه 30 نفری به طورآزمایشی اجرا شد. بعضی سؤالات نامفهوم بود که اصلاحاتی بر روی آن ها به عمل آمد و روایی محتوایی آن به تأیید نهایی استادان راهنما و مشاور رسید.  
ضریب همبستگی « پرسش نامه انریچ » با مقیاس های رضایت خانوادگی از 41/. تا 60/. ، با مقیاس های رضایت از زندگی از32/. تا 41/. است که نشانه ی روایی سازه است. کلیه خرده مقیاس های «پرسش نامه انریچ» زوج های راضی و ناراضی را متمایز می کنند و این نشان می دهد که پرسشنامه از روایی ملاک خوبی برخوردار است. 

 

رایگان
زمان تقریبی: ۲۰ دقیقه
تعداد سوالات: 47 سوال
دسته بندی:
روابط زوجی
مخاطبین:
تعداد شرکت کنندگان: 5082 نفر