مقیاس درجه بندی افسردگی همیلتون (HDRS) توسط همیلتون در سال ۱۹۶۰ ساخته شد و در سالهای بعد تکمیل شد و ارتقاء یافت. مقیاس درجه بندی افسردگی همیلتون (HDRS) جزو مقیاسهای ارزیابی بالینی برای سنجش افسردگی میباشد و شامل ۲۱ آیتم است که نشانههای رفتاری، جسمانی و ذهنی افسردگی را میسنجد. البته معمولاً ۱۷ آیتم از این مقیاس مورد استفاده قرار میگیرد و چهار آیتم دیگر اطلاعات بالینی اضافی را فراهم میکند. در نهایت با توجه به نمره به دست آمده، میتوان فرد را در یکی از طبقات افسردگی از نظر شدت قرار داد.
در مطالعاتي كه اعتبار تستهاي هاميلتون مورد بررسي قرارگرفت همبستگي با ارزيابي باليني خيلي بالا بود(84/0)، با پرسشنامه بك 60/0 و با پرسشنامه SCL90 73/0 و با ارزيابي روانپزشكي 77/0 بود.
همبستگي اين آزمون با اندازه گيري كلي باليني(Global Clinical Rating) از 84/0 تا 98/0 گزارش شده است.
ضريب پايايي به روش آزمون – بازآزمون در گروهي از بيماران دياليزي بالاتر از 60/0 گزارش شده است.
پايايي دروني پرسشنامه از 84/0 تا 90/0 مي باشد و همبستگي بالايي با ديگر مقياسهاي مشاهده گر و مقياسهاي خودبيني افسردگي دارد.(به نقل از فتي،لادن،1370- مقايسه كارايي رويارويي توام با جلوگيري از پاسخ و كلومييرامين و تركيب اين دو روش در درمان اختلال وسواس فكري – عملي – پايان نامه كارشناسي ارشد روانشناسي – انستيتو روانپزشكي تهران) 2)پايايي آزمون بر اساس آلفاي كرونباخ و در تحقيقي كه در رم و اوهارا در سال 1985 انجام دادند 78/0 گزارش شده است.
ضريب همبستگي پرسشنامه افسردگي بك و مقياس درجه بندي افسردگي هاميلتون 65/0 گزارش شده است.( توزنده جاني،1372- مقايسه كارايي آموزش كنترل اضطراب ،دارودرماني و تركيب آنها در مبتلايان به اختلال اضطراب منتشر- پايان نامه كارشناسي ارشد انستيتو روانپزشكي تهران.) 2)ضريب همبستگي پرسشنامه افسردگي بك و مقياس درجه بندي افسردگي هاميلتون 66/0 گزارش شده است(فتي،لادن،1370- مقايسه كارايي رويارويي توام با جلوگيري از پاسخ و كلومييرامين و تركيب اين دو روش در درمان اختلال وسواس فكري – عملي – پايان نامه كارشناسي ارشد روانشناسي – انستيتو روانپزشكي تهران)