پرسشنامه چابکی سازمانی توسط ورلی و لاولر (۲۰۱۰) به منظور سنجش چابکی سازمانی طراحی و تدوین شده است. این پرسشنامه دارای ۳۵ سوال و ۴ مولفه استراتژی پایدار، طرح سازگار و رهبری، هویت مشترک و قابلیت های ارزش آفرینی می باشد و بر اساس طیف لیکرت با سوالاتی مانند (چگونگی عملکرد سازمان را برای افراد محسوس می نماید.) به سنجش چابکی سازمانی می پردازد.
در این تحقیق منظور از چابکی سازمانی نمره ای است که پاسخ دهندگان به سوالات ۳۵ گویه ای پرسشنامه چابکی سازمانی می دهند.
روایی و پایایی پرسشنامه
اعتبار یا روایی با این مسئله سر و کار دارد که یک ابزار اندازه گیری تا چه حد چیزی را اندازه می گیرد که ما فکر می کنیم( سرمد و همکاران،۱۳۹۰). در پروژهش قاسمی (۱۳۹۳)روایی محتوایی و صوری و ملاکی این پرسشنامه مناسب ارزیابی شده است.
پایایی ابزارهای جمع آوری داده ها
قابلیت اعتماد یا پایایی یک ابزار عبارت است از درجه ثبات آن در اندازه گیری هر آنچه اندازه می گیرد یعنی اینکه ابزار اندازه گیری در شرایط یکسان تا چه اندازه نتایج یکسانی به دست می دهد( سرمد و همکاران،۱۳۹۰). ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شده در پژوهش قاسمی (۱۳۹۳) برای این پرسشنامه بالای ۷/۰ برآورد شد.
ضریب پایایی پرسشنامه
پرسشنامه ضریب پایایی (آلفای کرونباخ)
چابکی سازمانی 91/0
منابع:
سرمد، زهره، حجازی، الهه و عباس بازرگان (۱۳۹۰). روش تحقیق در علوم رفتاری.
قاسمی، محمد. (۱۳۹۳). بررسی رابطه بین چابکی سازمانی و فراموشی سازمانی با اثربخشی سازمانی، پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه سیستان و بلوچستان.
Worley, C. G., & Lawler, E. E. (2010). Agility and organization design: A diagnostic framework. Organizational Dynamics, ۳۹(۲), ۱۹۴-۲۰۴٫