• پشتیبانی
  • 09194192929
۱۴۰۳ پنج شنبه ۸ آذر
تعداد بازدید : 103

چطور به مرزهای دیگران احترام بگذاریم - بخش اول

حد و مرزهای سالم می‌تواند شامل "نه" گفتن در زمان‌هایی که سرتان برای انجام کارهایی شلوغ است، درخواست برای اینکه دیگران به شما دست نزنند، چون در شرایط خاصی قرار دارید، صحبت نکردن در مورد مسائل سیاسی، سرمیز شام خانوادگی، یا پاسخ ندادن به ایمیل‌های کاری بعد از زمان کار، باشد.
نویسنده: جنیفر لیتنر
مترجم: فرهاد معمارصادقی



دانستن مرزهای دیگران زمانبر است، ولی در نهایت می‌توانید در این زمینه بهبود پیدا کنید. اگر دوست دارید متن زیر را بخوانید.

 

آیا تا به حال برایتان پیش آمده است که اطلاعات خصوصی‌تان را با کسی که به تازگی آشنا شده‌اید، بیش از اندازه به اشتراک بگذارید، یا به صورت متناوب دیر سر قرارها حاضر شوید، یا به همکارهایتان به صورت همیشگی بعد از ساعت کاری در مورد موارد کاری پیام دهید؟


یا آیا برایتان پیش آمده است که به یکی از دوستانتان علی‌رغم اینکه خسته بوده است، فشار بیاورید تا با هم بیرون بروید یا نظرتان را در حالیکه او نظری نخواسته است، به زور در اختیارش قرار دهید؟


آیا برایتان پیش آمده است که احساس‌های دوستانتان را به نحوی نادیده بگیرید، چون نتوانسته‌اید درک درستی از این احساس‌ها داشته باشید؟ 


اگر پاسختان به هر کدام از موارد بالا مثبت است، می‌توانیم نتیجه بگیریم که مرزهای دیگران را زیر پا می‌گذارید، حتی با اینکه اصلا چنین قصدی ندارید. 

 

حد و مرز چیست؟ 

دکتر کارلا ماری مانلی روانشناس بالینی اهل کالیفرنیا می‌گوید:" مرزهای عاطفی، ذهنی، جسمی، دیوارهایی هستند که برای محافظت از نیازهای فیزیولوژیکی و جسمی خودمان برپا می‌کنیم." 


به عبارت دیگر، حد و مرزها محدودیت‌هایی درمورد آنچه از دیگران می‌پذیرم و آنچه از دیگران قبول نمی‌کنیم، هستند. 


حد و مرزها انواع و اقسام متفاوتی دارند، که می‌توانیم آنها را به صورت زیر دسته‌بندی کنیم: 

 

  • حد و مرزهای فیزیکی: در مورد اینکه آیا لمس شویم یا نشویم چقدر راحت هستیم.
  • حد و مرزهای جنسی: شبیه حد و مرزهای فیزیکی است، ولی فقط مخصوص رابطه جنسی است.
  • حد و مرزهای هیجانی: اینکه چطور دوست داریم از طرف دیگران با ما رفتار شود.
  • حد و مرزهای ذهنی: اینکه چطور از باورها، ایده‌ها، آرمان‌ها و آرزوهایمان مراقبت می‌کنیم.
  • حد و مرزهای زمانی: اینکه چطور محدودیت‌هایی درمورد زمانمان قرار می‌دهیم.
  • حد و مرزهای توانی: به میزان انرژی که تحت تاثیر دیگران و یا فعالیت‌های مختلف قرار می‌گیرد، مربوط می‌شود. 
  • حد و مرزهای مادی: معمولا به محدودیت‌های مالی ارتباط پیدا می‌کند. 

 


دکتر مانلی اینطور می‌گوید: " به طور کلی، حد و مرزهای سالم به شکل مناسبی با توجه به موقعیت‌های متفاوت انعطاف‌پذیر هستند. طبیعتا حد و مرزها در روابط صمیمی و نزدیک منعطف‌تر و در روابط با افرادی که حد و مرزهایشان را نمی‌شناسند و با دنیای بیرون، سفت‌تر و سخت‌تر است." 


حد و مرزهای سالم می‌تواند شامل "نه" گفتن در زمان‌هایی که سرتان برای انجام کارهایی شلوغ است، درخواست برای اینکه دیگران به شما دست نزنند، چون در شرایط خاصی قرار دارید، صحبت نکردن در مورد مسائل سیاسی، سرمیز شام خانوادگی، یا پاسخ ندادن به ایمیل‌های کاری بعد از زمان کار، باشد.


در حالیکه تقریبا داشتن درک درستی از حد و مرزهای خودمان، کار تقریبا راحتی است (چون خودمان برای خودمان وضعشان کرده‌ایم)، ولی باید به این نکته هم آگاه باشیم که دیگران حد و مرزهایی شبیه به آنچه برای خودمان قرار می‌دهیم، قرار نمی‌دهند.

این مطلب به این معنی است که دیگران نسبت به اتفاق‌هایی که در دنیا می‌افتد، لزوما آنطور که ما واکنش نشان می‌دهیم، واکنش نشان نمی‌دهند. 


گرچه گاهی اوقات نه شنیدن از دیگران ممکن است برایمان سخت و گیج‌کننده باشد، و احساس خوبی نسبت به آن نداشته باشیم، ولی فارغ از اینکه چه احساسی داریم، احترام گذاشتن به حد و مرزهای دیگران، مطلب مهم و بسیار ضروری است. 

 

 

راهنمایی‌هایی برای احترام گذاشتن به حد و مرزهای دیگران

اگر نگران این هستید که چطور به حد و مرزهای دیگران احترام بگذارید، در ادامه برایتان راهنمایی‌هایی آورده‌ایم که کمکتان می‌کند تا به حد و مرزهای دیگران بهتر احترام بگذارید. 

 

1.    در رابطه با نیازها و حد و مرزهای دیگران کنجکاو باشید.

شاید بهتر باشد اینطور بگوییم که از پرسیدن از دیگران در مورد اینکه به چه چیزی نیاز دارند، یا اینکه چیزی مطابق میلشان است یا نه، نترسید. گاهی اوقات یک سئوال ساده، مثل " از نظرت اشکال نداره، این کار را انجام بدهم؟" کمک می‌کند تا اطلاع بهتری از حد و مرز دیگران داشته باشید. 

 

2.    حواستان به علائم غیر‌کلامی ناراحتی دیگران باشد. 

گاهی اوقات ممکن است دیگران برای اینکه از حد و مرزهایشان دفاع کنند مشکل داشته باشند، ولی اگر اینطور است و آنها در بیان کردن حد و مرزهایشان مشکل دارند، ممکن است با روش‌های دیگری بتوانید حد بزنید که در حال زیر پا گذاشتن حد و مرزهای دیگران هستید. 

دکتر اسمیت پیشنهاد می‌کند: " به زبان بدن دیگران، سکوتشان، حالت‌های صورتشان، وضعیت دستهایشان، و حرکت‌هایی که انجام می‌دهند، توجه کنید."

 

3.    همدلانه برخورد کنید

ممکن است متوجه احساس‌ها یا واکنش‌های خاص دیگران نسبت به اتفاق‌های مختلف نشوید، ولی ممکن است خودتان هم همان هیجان‌ها و احساس‌ها را در موقعیت‌های دیگری تجربه کنید. بنابراین  همان احساس را به خودتان یادآوری کنید، حتی با وجود اینکه موقعیت‌ها ممکن است متفاوت باشد، ولی سعی کنید همان احساس را به خودتان یادآوری کنید و تلاش کنید تا مهربان‌تر و همدلانه‌تر نسبت به آنچه دیگران تجربه می‌کنند برخورد کنید. 

 

4.    پذیرنده باشید. 

اگر دیگران به شما "نه" گفتند، یا حد و مرزهایشان را ابراز کردند، تلاش کنید تا آن حد و مرزها را زیر پا نگذارید و نادیده نگیرید. 

 

5.    نسبت به تجربه‌های دیگران آگاه باشید و در جریان این تجربه‌ها قرار بگیرید.

این کار کمکتان می‌کند تا نسبت به اینکه چقدر نسبت به شما ممکن است تجربه‌های متفاوتی داشته باشند، ذهن‌اگاه باشید. 


کارا ناسور، درمانگر حرفه‌ای در این زمینه می‌گوید: "به عنوان مثال، اگر به عنوان یک مرد در مورد تجربه‌های زنان و مشکلات اجتماعی‌شان آگاهی بیشتری داشته باشید، کمکتان می‌کند تا درک بهتری از مشکلات زنان همکارتان داشته باشید. یا اگر سفید‌پوست هستید، آگاهی داشتن نسبت به رفتارهای خشونت‌آمیزی که با سیاه‌پوستان می‌شدو، کمکتان می‌کند تا چنین رفتارهایی را نسبت به آنها انجام ندهید." 

 

6.     حد و مرزهایی که دیگران ابراز می‌کنند را تایید کنید و در موردش فکر کنید. 

استیسی شرل، درمانگر زوج و خانواده اینطور می‌گوید: " اینکار احتمال بروز سوءتفاهم‌ها و مفروضه‌هایی که به زیر پا گذاشتن حد و مرزها ختم می‌شود را تا حد زیادی کاهش می‌دهد." 

برای این کار آنچه دیگری برای ابراز حد و مرزهایش می‌گوید را تایید کنید، سپس در مورد آنچه می‌گوید فکر کنید یا آنرا به صورت خلاصه تکرار کنید. 

 

7.    وقتی حد و مرزهای دیگران را زیرپا می‌گذارید، عذرخواهی کنید. 

اگر به شکلی ناخواسته حد و مرزهای دیگران را زیر پا گذاشتید، سریعا عذرخواهی کنید و بگویید که دفعه بعدی بیشتر مراقب خواهید بود. " دکتر مانلی می‌گوید:" وقتی به اشتباه اعتراف می کنید، و مسئولیت آنرا می‌پذیرید، سریعا امنیت و اعتماد را برمی‌گردانید."

 

8.    خودتان را هم به خاطر اشتباه‌هایی که می‌کنید، ببخشید. 

ناسور می‌گوید، " شما نمی‌توانید ذهن دیگران را بخوانید، و حتی محافظه‌کارترین انسان‌ها هم ممکن است گاهی اوقات مرزهای دیگران را زیرپا بگذارند." اگر به صورت دائمی بخواهید خودتان را بابت زیرپاگذاشتن مرزهای دیگران سرزنش کنید و به خودتان بگویید با توجه به اینکه حد و مرزهای دیگران را رعایت نکرده‌اید، انسان بد و به نخوری هستید، هیچ کمکی به شما نمی‌کند. 

 

9.    درخواست کمک کردن از دیگران هیچ اشکالی ندارد. 

اگر به زیرپاگذاشتن حد و مرزهای دیگران متهم می‌شوید، حتما در نظر داشته باشید که با فردی حرفه‌ای و متخصص گفتگو گنید. مشورت با فردی حرفه‌ای می‌تواند کمکتان کند تا درک بهتری از حد و مرزهای دیگران داشته باشید و متوجه شوید چرا در شناسایی حد و مرزهای دیگران و احترام گذاشتن به آنها مشکل دارید. 

 

پیوست: چطور به مرزهای دیگران احترام بگذاریم - بخش دوم


لینک مقاله:
https://psychcentral.com/blog/how-to-let-go-of-the-past-and-hurt?utm_source=ReadNext

 

 

captcha
نظر شما پس از تایید نمایش داده خواهد شد.
مشاهده نظرات بیشتر...