تقریباً همه زوجها در مراحل مختلفی از رابطهشان با مشکلات زناشویی مواجه میشوند. زوجهایی که پیوند قوی با هم ایجاد میکنند و از ابزارهای مؤثری برای حل مسائلشان استفاده میکنند، از پس دشوارترین و چالشبرانگیزترین موانع هم بر میآیند.
مسائل زناشویی روی بیشتر - شاید بتوان گفت بر همه - زوجها در قسمتی از زندگی اثر میگذارد. با این وجود هر چقدر هم مشکلات ازدواج جدی یا جزئی باشند، باز هم معمولا میتوان با همکاری یکدیگر دوباره به مسیر اصلی بازگشت. بیشتر ازدواجها قابل ترمیم هستند و تحقیقات نشان میدهد که مشاوره زوجدرمانی برای حدود ۷۰ درصد از زوجهایی که آن را امتحان میکنند، مؤثر است.
مهمترین نکتهای که باید بدانید این است که مشکلات زناشویی رایج هستند ولی برخی مشکلات رواج بیشتری بین زوجها دارند. در ادامه، به انواع مشکلاتی که بسیاری از زوجها با آنها روبهرو هستند میپردازیم و راهکارهایی برای ایجاد پیوندی عمیقتر با شریک زندگی را بررسی میکنیم. باز هم یادآوری میکنیم اگر شما و همسرتان با مشکلات زناشویی دست و پنجه نرم میکنید، بدانید که تنها نیستید.
آیا مشکلات داشتن در ازدواج، طبیعی است؟
تقریباً همه زوجها در مراحل مختلفی از رابطهشان با مشکلات زناشویی مواجه میشوند. زوجهایی که پیوند قوی با هم ایجاد میکنند و از ابزارهای مؤثری برای حل مسائلشان استفاده میکنند، از پس دشوارترین و چالشبرانگیزترین موانع هم بر میآیند. برخی مشکلات زناشویی باعث میشود تا ناامیدی و کدورت در رابطه شکل بگیرد، اما اگر هر دو نفر دوست داشته باشند برای رابطهشان تلاش کنند، میتوانند بر این مشکلات غلبه کنند.
مگان رایس درمانگر حیطه روابط میگوید: "مطمئناً اختلافهای زناشویی، موضوعی رایج است. معمولاً ازدواج به معنی پیوند دو فرد بسیار متفاوت است و این به معنی این است که در جریان هر ازدواجی مشکلاتی به وجود میآیند که به دفعات زیادی اتفاق میافتد. شدت این مشکلات در هر ازدواج میتواند متفاوت باشد، ولی تمام ازدواجها در مقطعی از طول حیاتشان با چالشهایی روبهرو خواهند شد"
اجازه دهید ۱۲ مورد از رایجترین مشکلات زناشویی را بررسی کنیم و با تکنیکهایی برای رفع آنها آشنا شویم تا از آسیبهای جبرانناپذیر جلوگیری کنیم.
۱۲ مشکل رایج در ازدواج
مشکلات زناشویی ریشه در ارتباطات ضعیف، کمبود صمیمیت، مشکلات مالی و دور شدن از هم در اثر تغییرات زندگی دارد. اگر متوجه شدهاید که ازدواجتان به مرحلهای بحرانی رسیده است، اما هر دو تمایل دارید تغییرات لازم را روی رابطه و خودتان اعمال کنید، تقریباً هر منبع تنشی قابل حل خواهد بود.
۱. عدم ارتباط
ضعف در برقراری ارتباط مشکلی رایج در ازدواج است. بسیاری از زوجها به جای تلاش برای صحبت کردن و حل مشکلات، آنها را نادیده میگیرند. نادیده گرفتن مشکلات به مرور زمان باعث ایجاد کینه و اختلافات بیشتر میشود. به همین دلیل وقتی چالشهای جدیدی در زندگی به وجود میآیند، بسیاری زوجها فاقد مهارتهای ارتباطی لازم برای مذاکره و دستیابی به توافق برای قوانین جدید هستند و همین مطلب رابطه را تحت تأثیر قرار میدهد.
**راهنمایی:** اگر این مشکل در رابطهتان وجود دارد و میخواهید یاد بگیرید چطور به طور مؤثرتری در رابطهتان ارتباط برقرار کنید، با خوب گوش دادن شروع کنید و شریکتان زندگیتان را تشویق کنید تا خودش را ابراز کند. ارتباط برقرار کردن مهارتی است که میتواند به هر رابطهای کمک میکند.
۲. کمبود صمیمیت
رابطه جنسی در زندگی زناشویی مطلب مهمی است. ولی با این وجود بسیاری از زوجها به دلیل مشکلات عاطفی، مشکلات پزشکی، استرسهای مالی یا دیگر مسائل زندگی، علاقه شان به صمیمیت و داشتن رابطه جنسی را از دست میدهند. اگر میخواهید ازدواج عاشقانهای داشته باشید، باید صمیمیت فیزیکی را در اولویت رابطهتان قرار دهید. یادگیری گفتوگو در مورد صمیمیت با همسرتان، قدم اول است. بنابراین در مورد علاقهها، نگرانیها، و هر چیزی که به رابطه جنسیتان مربوط میشود و ممکن است به زندگی زناشوییتان آسیب وارد کند، آزادانه گفتگو کنید.
**راهنمایی:** بیان نیازهای جنسیتان ممکن است برایتان ناخوشایند یا خودخواهانه به نظر برسد، اما رابطه فیزیکی، بخش مهمی از ازدواجتان است. با بیان احساساتتان در مورد رابطه جنسیتان، فقط صادقانه آنچه تجربه میکنید را بیان میکنید و تلاش میکنید رابطهتان را با شریک زندگیتان تقویت کنید.
۳. مراحل مختلف زندگی
قرار داشتن در مراحل مختلف زندگی بنا به هر دلیلی، تفاوت سنی، گذراندن زمان زیاد دور از هم یا رشد متفاوت در اهداف و علایق زندگی، میتواند برای یک رابطه آسیبزا باشد،. وقتی احساس جدایی از شریک زندگیتان میکنید، تاثیرش به راحتی روی رابطهتان قابل درک خواهد بود.
**راهنمایی:** آنچه مهم است این است که رابطهتان را در اولویت زندگیتان قرار دهید. قرار منظم و روتین شبانه، انجام دادن کارهایی که همسرتان دوست دارد و پیدا کردن سرگرمیهای جدید با هم، روشهای فوقالعادهای برای نزدیک شدن به هم و غلبه بر فاصلهای هستند که به دلیل مراحل مختلف زندگی به وجود آمده است.
۴. خیانت
خیانت همیشه به معنای خیانت فیزیکی نیست. ممکن است به شکل ارتباطات عاطفی با فردی خارج از ازدواج باشد. خیانت به هر شکلی میتواند برای هر رابطهای مخرب و نابودکننده باشد و اعتماد موجود در رابطه را به شدت مختل میکند.
گرچه بسیاری از زوجها نمیتوانند از خیانت عبور کنند، اما ممکن است این کار امکانپذیر باشد. اگر میخواهید از خیانت یکی از طرفین در رابطه زناشویی عبور کنید، باید بدانید که این مطلب به درک، تلاش و بخشش زیادی نیاز است. زوجها باید برای تلاش کردن به منظور بازسازی اعتماد از دست رفته در رابطهشان آماده باشند تا بتوانند خیانت را ترمیم کنند.
**راهنمایی:** فاصله عاطفی پیشزمینه خیانت است. پس اگر حس میکنید فاصلهای عاطفی یا جنسی شما را به سمت خیانت سوق میدهد، صادقانه با همسرتان صحبت کنید. اگر با موردی از خیانت جسمی یا عاطفی در رابطهتان روبرو هستید، تا جایی که میتوانید با صداقت و درک به این موقعیت رسیدگی کنید.
۵. حسادت
احساس حسادت طبیعی است، اما حسادت بیش از اندازه میتواند ازدواج را به یک جنگ روزانه تبدیل کند. افراد حسود اغلب کنترلگر، عصبانی و زیادهخواه هستند. در بسیاری موارد، چنین افرادی مشکل عدم اعتماد به نفس دارند و ممکن است مشکلاتی در زمینه دلبستگیشان در دوران کودکی داشته باشند. اگر به صورت مرتب احساس حسادت میکنید یا شریک زندگیتان چنین شرایطی دارد شاید لازم باشد به دنبال درمانگری حرفهای باشید.
**راهنمایی:** اگر با یک شریک حسود روبرو هستید، مسئله را صریحاً مطرح کنید و در صورت لزوم به دنبال کمک حرفهای باشید چون ممکن است مشکلات هیجانی عمیقتری وجود داشته باشد.
۶. یکنواختی
یکنواختی و تکرار فعالیتهای روزمره با یک فرد برای برخی زوجها میتواند بسیار طاقتفرسا و سخت باشد. اگر رابطهتان برایتان بیش از حد راحت و بدون فانتزی شده است، روایت و نگرشتان نسبت به رابطهتان را تغییر دهید. فعالیتهای جدید و هیجانانگیزی وارد رابطهتان کنید که بتواند انرژی و صمیمیت را به ازدواجتان بازگرداند.
**راهنمایی:** ارتباط برقرارکردن با همدیگر در چنین شرایط بسیار موثر و مفید است. اگر در رابطهتان احساس یکنواختی میکنید، ناامیدیهایتان را با همسرتان در میان بگذارید و راههای خلاقانهای برای بازگرداندن هیجان به رابطهتان پیدا کنید. با هم برای داشتن سرگرمیهایی برنامهریزی کنید، ورزش کنید، یا قرار ملاقاتهای شبانه منظمی ایجاد کنید.
لینک مقاله:
https://www.talkspace.com/blog/marriage-problems/