• پشتیبانی
  • 09194192929
۱۴۰۴ چهارشنبه ۷ فروردين
تعداد بازدید : 72

راهنمایی‌هایی برای حفظ دوستی پایدار و معنادار( قسمت اول)

طبیعی است که هنگام عبور از یک دوره سخت، به دوستانتان تکیه کنید. شاید با آن‌ها تماس بگیرید و درد دل کنید، یا از آن‌ها درخواست کمک کنید. اما در کنار این لحظات شاید لازم باشد بررسی کنید که آیا زمانی که نیازی به کمک ندارید هم در کنار دوستانتان هستید؟ چگونه از آن‌ها حمایت می‌کنید؟
نویسنده: لیسی موینوس
ترجمه: فرهاد معمارصادقی

ایجاد روابط رضایت‌بخش می‌تواند بسیار مفید باشد تا جایی که حتی طول عمرتان را زیاد کند. ولی با این وجود، حفظ این روابط ممکن است بیش از آنچه فکرش را می‌کنید به تلاش نیاز دارد.


دوستی کردن در دوران کودکی معمولا کار ساده‌ای است، اما حفظ دوستی در بزرگسالی ممکن است به همان اندازه بی‌دردسر نباشد.


مدیریت زندگی شخصی، کاری و اجتماعی و پیدا کردن وقت آزادی که برای خودتان و دوستتان مناسب باشد، می‌تواند سخت باشد. سبک‌های زندگی متفاوت، روابط جدید و فاصله مکانی خودش ممکن است چالش‌هایی ایجاد کنند.


فواید دوستی چیست؟


مطالعات نشان داده‌اند که کمیت و کیفیت این روابط می‌تواند بر سلامت روانتان تأثیر بگذارد. دوستی‌ها مهم هستند و ارزش دارند که از آنها مراقبت و نگهداری کنیم.
ولی سئوال اصلی این است که چطور می‌توانیم دوستی‌ها را در بزرگسالی حفظ کنیم؟ چگونه می‌توانید دوست خوبی باشید؟ در ادامه راهنمایی‌هایی برای این موضوع برایتان قرار داده‌ایم.

 


۱. یکدیگر را حمایت کنید


اینکه شنونده خوبی باشید و به شیوه درست ارتباط برقرار کنید بخش جدایی‌ناپذیری یک دوستی دلسوزانه است.
همه انسان‌ها معمولاً برای حمایت به هم تکیه می‌کنند، به خصوص زمان‌هایی که با چالشی روبرو هستند و زندگی برایشان سخت می‌گذرد. به همین دلیل ممکن است احساس کنید که می‌توانید روی حمایت برخی از انسان‌ها تکیه کنید.
به همین دلیل، صریح و آشکار نشان دادن اینکه به دوستتان اهمیت می‌دهید و از نظر عاطفی در دسترس هستید، ایده بسیار خوبی است.


اما حمایت کردن فقط به گوش دادن، گرچه بسیار مهم و ضروری است، محدود نمی‌شود، بلکه گاهی اوقات ممکن است لازم باشد که کارهایی نیز انجام دهید.


از دیگر کارهایی که برای حمایت کردن از دوستانتان می‌توانید انجام دهید عبارتند از: تأیید احساسات دوستتان، یادآوری موفقیت‌ها و ویژگی‌های مثبتش، ایجاد لحظات شاد و مفرح در مواقعی که به استراحت نیاز دارد.


چنانچه برای دیگران دوست خوبی باشید، نه‌تنها باعث بهبود سلامت روانی و جسمانی دوستتان می‌شود، بلکه برای خودتان هم مفید است.


حمایت از یک دوست به طرف مقابل نشان می‌دهد که دوستی‌تان یک‌طرفه نیست. ممکن است زمانی هم باشد که شما به حمایت نیاز داشته باشید و دوست خوبتان در آن زمان در کنارتان خواهد بود.


۲. ارتباطتان را تقویت کنید


احتمالا لازم است تا چیزی حدود ۲۰۰ ساعت با فردی  وقت بگذرانید تا بتوانید شاید او را به‌عنوان یک دوست صمیمی در نظر بگیرید.
اگرچه ممکن است واضح به نظر برسد که وقت‌گذرانی با دوستان باعث نزدیکی و صمیمیت می‌شود، ولی پیدا کردن زمانی برای معاشرت، به‌خصوص در دوستی‌های راه دور، می‌تواند چالش‌برانگیز باشد.


یکی از راه‌های حفظ دوستی، در تماس بودن در هر شرایطی، حتی اگر شده به‌صورت مجازی است.
برای اینکار می‌توانید با یادکردن از دوستانتان در روز تولد یا مناسبت‌های ویژه به شکلی معنادار نشان دهید که به فکرشان هستید.


همچنین می‌توانید جزئیات کوچکی که قبلاً ذکر کرده‌اند را مثل تعطیلات برنامه‌ریزی‌شده یا مصاحبه شغلی، به خاطر بسپارید و با پیگیری این جزئیات، نشان دهید که می‌خواهید در جریان اتفاقات مهم زندگی‌شان باشید، و همین مطلب باعث می‌شود تا آن‌ها نیز برای به اشتراک‌گذاشتن جزییات مهم زندگی و حفظ ارتباط با شما علاقه‌مند باشند.


طبیعی است که هنگام عبور از یک دوره سخت، به دوستانتان تکیه کنید. شاید با آن‌ها تماس بگیرید و درد دل کنید، یا از آن‌ها درخواست کمک کنید.
اما در کنار این لحظات شاید لازم باشد بررسی کنید که آیا زمانی که نیازی به کمک ندارید هم در کنار دوستانتان هستید؟ چگونه از آن‌ها حمایت می‌کنید؟


روش‌های زیادی برای تقویت ارتباط وجود دارد که فراتر از صرفاً یک قهوه خوردن با هم یا وقت‌گذرانی مداوم است.


شاید بد نباشد به یاد داشته باشید کیفیت ارتباط از کمیت آن مهم‌تر است. سعی کنید راه‌های خاص و منحصربه‌فردی برای حاضر بودن در کنار دوستانتان پیدا کنید و اگر برایتان امکان‌پذیر نیست، حداقل سعی کنید از نظر عاطفی در زمانی که نیازتان دارند، همراهشان باشید.

 

لینک مقاله:
https://psychcentral.com/lib/friendship-maintenance-tips#embrace-differences

 

captcha
نظر شما پس از تایید نمایش داده خواهد شد.
مشاهده نظرات بیشتر...