• پشتیبانی
  • 09194192929
۱۴۰۳ پنج شنبه ۲۳ اسفند
تعداد بازدید : 219

دنبال چه خصوصیت‌هایی برای انتخاب شریک زندگی باشیم؟

داشتن پایه‌های مستحکم به معنای این نیست که شریک زندگی‌تان باید محبوب‌ترین، ثروتمندترین، یا موفق‌ترین فرد باشد. بلکه به معنای این است که بتواند در تمام جنبه‌های زندگی مستقل عمل کند یا به طور فعال در جهت رسیدن به این هدف تلاش کند.
نویسنده: شانتل پتمور
مترجم: فرهاد معمارصادقی


برخی ویژگی‌ها و خصوصیات مانند احترام و همدلی می‌توانند به شکوفایی رابطه در بلندمدت کمک کنند و منافع زیادی برای سلامت روانی‌تان داشته باشد.
 

وقتی با فرد جدیدی آشنا می‌شوید، ممکن است لیستی از ویژگی‌های مطلوبتان در اختیار داشته باشید و به دنبال حضور این ویژگی‌ها باشید، مثل اینکه «مرا می‌خنداند»، «در رابطه جنسی عالی است» یا «با دوستانم خوب کنار می‌آید».


البته که این لیست حتما ‌ارزش پیگیری و توجه کردن را دارند، ولی وقتی به دنبال پیدا کردن فردی به عنوان شریک زندگی هستید، باید به ویژگی‌های «عمیق‌تر» دیگری نیز توجه داشته باشید.


دکتر دیوید راکافسکی، روانشناس بالینی دارای مجوز و بنیان‌گذار گروه مشاوره ولینگتون، می‌گوید: «وقتی در حال بررسی ویژگی‌های لازم در رابطه هستید، باید به چند ویژگی در شریک زندگی خود توجه کنید.» و ادامه می‌دهد: «این ویژگی‌ها می‌توانند کمک کنند که زمان مشترک لذت‌بخشی داشته باشید و تا حد امکان از آشفتگی‌های رابطه دور بمانید. »


خصوصیت‌هایی که باید در شریک زندگی جستجو کرد

1.    پایه‌های مستحکم در زندگی دارند

وقتی در مورد انسان صحبت می‌کنیم، داشتن پایه‌های مستحکم ربطی به آجر و ملات ندارد، بلکه به داشتن ریشه‌های قوی در جنبه‌های جسمی، عاطفی، اجتماعی، مالی و هدف‌مند اشاره می‌کند. لوری کرت، روان‌درمانگر بالینی و هم‌بنیان‌گذار مؤسسه روابط اسپن، این‌گونه توضیح می‌دهد:


«داشتن پایه‌های مستحکم به معنای این نیست که شریک زندگی‌تان باید محبوب‌ترین، ثروتمندترین، یا موفق‌ترین فرد باشد. بلکه به معنای این است که بتواند در تمام جنبه‌های زندگی مستقل عمل کند یا به طور فعال در جهت رسیدن به این هدف تلاش کند.»


این جنبه‌ها نه‌تنها برای شریکتان مفید و و سودمند هستند، بلکه منافع زیادی برای شما هم دارند. کرت می‌گوید: «بودن در رابطه با کسی که مسئولیت سلامت و رفاه خود را می‌پذیرد، به این معناست که مجبور نیستید کمبودهای مربوط به ارزش، اعتمادبه‌نفس و امنیت طرف مقابلتان را جبران کنید. »

 


۲. توانایی برقراری ارتباط مؤثر دارند

همان‌طور که همه اعتراف می‌کنند، ارتباط برقرار کردن عاملی اساسی و کلیدی است. شریکتان نه تنها باید بتواند احساسات و نیازهایش را ابراز کند، بلکه به همان اندازه مهم است که بتواند به نیازها و نگرانی‌های شما نیز گوش دهد.


پریسا قنبری، روان‌درمانگر ثبت‌شده در تورنتو، کانادا، توضیح می‌دهد: «ابرازاحساس‌ها و نیازها به شکلی شفاف و مستقیم به بهبود احساس نزدیکی و صمیمیت کمک می‌کند. »


او ادامه می‌دهد: «شریک‌هایی که با هم ارتباط خوبی دارند، باعث می‌شود تا زندگی آسان‌تری داشته باشند، چون نیازی به حدس زدن و تلاش برای درک دیگری وجود ندارد. »


قطعا آنچه تقریبا بدیهی است این است که ارتباط خوب نیازمند تلاش است، ولی اقدامات مختلفی مثل بررسی‌های منظم رابطه می‌تواند کمک کند تا این ارتباط خوب در مسیر درستش باقی بماند.


۳. با شما ارزش‌های مشترکی دارند

هیچ زوجی نمی‌تواند در تمام موضوعات همیشه توافق کامل داشته باشند، و اگر زندگی زوجین این‌طور بود، احتمالاً بسیار کسل‌کننده می‌شد. اما داشتن باورها و نگرش‌های مشابه نسبت به جنبه‌های کلیدی زندگی، به باور راکوفسکی " مثل ستون‌های زندگی " است.


برای مثال، دیوید راکافسکی می‌گوید: «از نحوه تربیت فرزندان احتمالی تا اینکه آیا کمک به خیریه‌ها و دیگر شکل‌های بخشش باید بخشی از یک زندگی ارزشمند و خوب باشد یا نه، چیزی است که می‌تواند باعث تقویت زندگی خوب با یکدیگر شود.»


او اضافه می‌کند که یکی از زوجین می‌تواند در برخی جنبه‌ها روی دیگری تأثیر بگذارد، اما «داشتن ارزش‌های شناسایی‌شده و در بهترین حالت، هم‌پوشانی ارزش‌های دو نفر با هم، می‌تواند کمک زیادی بکند. »


۴. احترام نشان می‌دهند

آرتا فرانکلین در آهنگی می‌خواند که همه به احترام نیاز داریم، و این یک حقیقت مسلم است. اما به معنای آن نیست که شریک زندگی‌تان باید بیشتر از خودش به شما احترام بگذارد.


دکتر اشلی هد، روان‌شناس بالینی با Thriveworks، می‌گوید که شریک زندگی‌تان باید به نظرات، ارزش‌ها و احساساتتان توجه کند و بر اساس آن عمل کند.


علاوه بر این، بسیار ضروری است که شریک زندگی‌تان به مرزهای شخصی‌تان احترام بگذارد.

 

هد تأکید می‌کند: «هر دو شریک زوجی باید با هم توافق کنند که این مرزها را، صرف نظر از ناامیدی، احساسات آسیب‌دیده یا خشم، به هیچ عنوان زیر پا نگذارند.»


احترام دریافت‌کردن همچنین کمکتان می‌کند تا احترام به خودتان را حفظ کنید و ارزش و اهمیتتان را بشناسید.


۵. همدلی نشان می‌دهند

اگر بخواهیم همدلی را به‌طور ساده‌ای تعریف کنیم، نشان‌دادن همدلی یعنی توانایی تشخیص و درک احساسات و نیازهای دیگران است.


درحالی‌که ممکن است همدلی اولین ویژگی‌ ضروری ازدواج و انتخاب شریک زندگی به نظر نرسد، ولی این خصوصیت برای موفقیت رابطه بسیار ضروری و حیاتی است. مطالعه‌ای در سال ۲۰۲۲ نشان می‌دهد، همدلی با رضایت در رابطه ارتباط دارد.


شریک‌های زندگی که توانایی همدلی دارند، به احتمال بیشتری در مقایسه با افرادی که فاقد همدلی هستند، در صورت عدم رضایت از رابطه، احساس تنهایی و ناامنی می‌کنند.


علاوه بر این، قنبری اینطور توضیح می‌دهد: «داشتن یک شریک زندگی با قابلیت همدلی کمکمان می‌کند تا در رابطه بیشتر احساس شنیده شدن و درک شدن داشته باشیم.» این مطلب نه‌تنها حس رضایت ایجاد می‌کند، بلکه به ساختن اعتماد و احترام نیز کمک می‌کند.


 6. نقص‌های‌شان را می‌شناسند و قدردان این نقص‌ها هستند

شریک زندگی مناسب به هیچ عنوان کسی نیست که فکر می‌کند بی‌نقص است و هرگز برای بهبود خودش تلاشی نمی‌کند. در عوض، لوری کرت اینطور می‌گوید که از خصوصیت‌های شریک زندگی خوب می‌توان به این خصوصیت اشاره کرد که «عیب‌هایشان را با آرامش و بدون خودکم‌بینی، شرم، سرزنش یا فرار از آن‌ها می‌توانند ببینند. »


اگر شریک‌تان توانایی این کار را داشته باشد، هر دو از مزایای آن استفاده خواهید کرد. کرت اینطور ادامه می‌دهد: «چنین فردی آنقدر خودش را دوست دارد و اعتمادبه‌نفس دارد که زمانی اشتباهی می‌کند، آن را بپذیرد. »


علاوه بر این، «این افراد احتمالاً همانطور که برای خودشان فضایی ام ن و بدون سرزنش به وجود می‌آورند، فضایی امن و بدون سرزنش هم برای شما ایجاد می‌کنند تا بتوانید ناقص باشید و کمتر احتمال دارد که مسئولیت‌ کارهایشان را روی دوش دیگران بیاندازند و دیگران را سرزنش کنند. »


۷. پذیرای تأثیرگذاری

پریسا قنبری می‌گوید: «برای برخی از زوجین، یا باید همه‌چیز مطابق نظرخودشان باشد یا کلا هیچ چیزی به درد نمی‌خورد.» او توضیح می‌دهد: «آیا تا به حال با فردی مواجه شده‌اید که نیازها و خواسته‌هایتان را می‌داند اما از برآورده کردن آن‌ها خودداری می‌کند؟»


بودن با کسی که تمایل دارد نیازهایتان را بپذیرد و نظرهایتان را در خصوص چیزهای مختلف بداند، بسیار حیاتی و ضروری است. قنبری اضافه می‌کند، این موضوع نه‌تنها باعث افزایش احساس ارزشمندی و احترام به خودتان می‌شود، بلکه «باعث احساس رضایت و خوشبختی بیشتری در زندگی می‌شود چون احساس می‌کنید برای شریک زندگی‌تان اهمیت دارید.»


۸. محبتی که می‌خواهید را در اختیارتان قرار می‌دهند

همه روش‌های متفاوتی برای نشان دادن و دریافت محبت دارند: برخی افراد با لمس و ارتباط فیزیکی بسیار راحت هستند، در حالی که برخی دیگر عشق را از طریق اقدامات عملی نشان می‌دهند. اما اگر این روش‌ها در یک رابطه، همسو نباشند، ممکن است به ناامیدی و حتی احساس طرد شدن منجر شود.


دیوید راکافسکی عنوان می‌کند: «شریکی پیدا کنید که به طور تقریبی، محبت و علاقه‌اش را به شکلی نشان می‌دهد که با انتظارتان از آنچه دیده‌شدن و دوست‌داشته شدن می‌دانید، سازگار باشد.» او ادامه می‌دهد: «این یکی از ایده‌های اصلی کتاب پنج زبان عشق اثر گری چپمن در دهه ۱۹۸۰ است. »


۹. در زمان بحث‌ها، گوش می‌دهند و نسبت به آنچه می‌گویید گشوده هستند

دکتر هد می‌گوید، اگر شریکتان در زمان بحث‌ها به طور فعال گوش نمی‌دهد و فقط منتظر است تا نوبت خودش برسد، این موضوع «فضایی برای حل مسئله ایجاد نمی‌کند.»


اگر دیدگاهتان مورد توجه قرار نگیرد، این مطلب می‌تواند احساس ناامیدی، رنجش، بی‌احترامی و دیده‌نشدن برایتان ایجاد کند.


دکتر هد اضافه می‌کند: «گشوده بودن و کنجکاوی در زمان بحث‌ها باعث می‌شود بتوانید اطلاعات بیشتری دریافت کنید و در نهایت دیدگاه‌های جدیدی به دست بیاورید.» این نوع نگاه به‌ خصوص در «حل موقعیت‌های دشوار» مفید است.


یک رابطه سالم چگونه به نظر می‌رسد؟

گرچه مهم است دنبال ویژگی‌های مثبت در شریک زندگی‌تان باشید و آنها شناسایی کنید، ولی از طرف دیگر ضروری است که یادتان باشد، مسئولیت یک رابطه سالم فقط روی دوش شریک زندگی‌تان نیست. در یک رابطه موفق، هر دو طرف باید برای موفقیت رابطه تلاش کنند.


لوری کرت می‌گوید: «افراد مجرد ممکن است با دیدگاهی محدود فقط به آنچه نیاز دارند و می‌خواهند وارد دنیای قرارهای عاشقانه شوند.» او اضافه می‌کند: «این موضوع به‌ویژه برای افرادی که تازه از یک رابطه ناخوشایند جدا شده‌اند یا زخم‌هایی از روابط گذشته دارند، صادق است. »


کرت اینطور ادامه می‌دهد: «بسیار ضروری است که به‌طور عمیق نگاه کنید که آیا همان کاری که از شریک زندگی‌تان می‌خواهید را خودتان می‌توانید انجام دهید یا خیر. »


دیوید راکافسکی می‌گوید، آیا این به این معناست که باید دقیقاً همان ویژگی‌ها و خصوصیات شریک زندگی‌تان را داشته باشید؟ قطعاً نه.


راکوفسکی اضافه می‌کند: «افراد مختلف، نقاط قوت و ضعف مختلفی دارند. بهترین روابط الزاماً بین افرادی که شبیه به هم هستند شکل نمی‌گیرد، بلکه بین کسانی که نقاط قوت آن‌ها می‌تواند کمبودهای شریکشان را جبران کند، ایجاد می‌شود. »


دکتر اشلی هد نیز موافق است. او می‌گوید: « از زوج‌ها همیشه می‌خواهم تا مشخص کنند به چقدر همپوشانی در رابطه نیاز دارند. به عنوان مثال، با زوجی کار می‌کردم که شریک اول به اجتماعی بودن اهمیت می‌داد و شریک دوم استقلال را ارزشمند می‌دانست. »


« در این مورد، آن‌ها با هم توافق کردند که این تفاوت، جزئی از رابطه سالم است. این تفاوت باعث شد شریک اول اجتماعی‌تر شود و در رویدادهای شبکه‌سازی شرکت کند، در حالی که شریک دوم از زمان تنهایی برای رشد علاقه‌مندی‌های شخصی خود استفاده کرد. »

 

لینک مقاله:
https://psychcentral.com/relationships/qualities-to-look-for-in-a-life-partner#healthy-relationships

 

captcha
نظر شما پس از تایید نمایش داده خواهد شد.
مشاهده نظرات بیشتر...